Woensdag 6 september 19:00 - 00:00

Kort en Kleinkunst Festival


Tijdens het Kort en Kleinkunst Festival ziet de bezoeker drie verschillende voorstellingen op drie (van de zes) bijzondere locaties rondom de feesttent.

Er is keus uit 6 verschillende passe-partouts, waarop diverse combinaties van artiesten staan.

De avond start om 19:00 met de officiële opening van het lange feestweekend. Aansluitend is er een korte uitleg over het Kort en Kleinkunst Festival. Vervolgens wordt het publiek in groepen begeleid naar de locatie, waar het om 19:30, 20:30 en 21:30 een voorstelling ziet. Elke voorstelling duurt een half uur. In het tussenliggende half is er tijd om te wisselen van locatie en even snel wat te drinken in de feesttent of bij café Staal.

Na afloop, om 22:00 uur krijgt men tegen inlevering van het passe-partout een consumptie bij de bar van de feesttent.

Kaarten zijn verkrijgbaar à €15,- in de voorverkoop, of – indien niet uitverkocht – op woensdag 6 september in de feesttent.

 


De artiesten


MEES

‘Gevleugelde Vertellingen’

Mees is gek op mooie verhalen. In een goed verhaal kan ze even wegdromen, even de werkelijkheid en alledag ontsnappen. Eigenlijk houden we daar allemaal toch van? Want wat is er nou fijner dan een goed verhaal op zijn tijd?

In deze muzikale verhalenserie neemt Mees je mee in verschillende personages en gebeurtenissen. Geestig, griezelig, ondeugend, maar altijd intiem en liefdevol.

Vergezeld door gitaar en rake liedjes verwent Mees het publiek keer op keer. Haar prachtige stem werkt betoverend.

Wat is waar? En waar ben ik ook al weer? O ja, in dit Mezenhuis – misschien wel het sfeervolste theatertje van Nederland. 

Als het leven een vogel was, dan waren muziek en fantasie haar vleugels.

Dan was de lucht een podium om verhalen in te verspreiden. 

www.meesmuziek.nl
JASPER VAN KUIJK

De voorstellingen van Jasper van Kuijk zijn opgebouwd rond een centrale vraag of thema; wat doet het met je als je de wereld alleen via televisie bekijkt, kun je leven met marktwerking als enige principe en is meer kennis altijd beter? Vorm en inhoud variëren afhankelijk van het gekozen uitgangspunt. Zo stond Jasper in zijn voorstelling ‘Schoon Schip’ op het podium als alter ego, terwijl ‘Onder de Streep’ zijn meest persoonlijke voorstelling was. Wat wél een constante in zijn voorstellingen is, is dat hij scherpe, analyserende observaties koppelt aan een bevrijdende lach. Hij betreedt het podium met fileermes én lachgas.

Jasper van Kuijk is cabaretier en columnist voor De Volkskrant en hij schreef mee aan het satirische televisieprogramma Koefnoen. Eerder was hij tevens gastcolumnist voor NRC next. De columns die hij voor deze krant schreef, zijn recent gebundeld in een boek. Ook schrijft hij onregelmatig opiniestukken voor NRC en De Volkskrant en had hij een maandelijkse column in De Ingenieur.

In 2010 won Jasper zowel de jury- als de publieksprijs tijdens Cameretten en hij ontving in 2014 het Stijgend Applaus Stipendium. Daarvoor maakte hij deel uit van de 11-mans cabaretformatie Delfts Blok, waarmee hij in 2001 het Groninger Studentencabaretfestival won.

www.jaspervankuijk.nl
TOBIAS RABELINK EN BAND

‘Muziek, Muziek, Muziek!’

Tobias Rabelink is muzikant in hart en nieren; hij zingt, componeert liedjes, speelt basgitaar, gitaar, accordeon, keyboard en hij drumt. Muziek betekent veel voor Tobias. Zijn liedjes schrijft en componeert hij samen met Roland Jenster, zijn muziekcoach. Inspiratie vindt hij in het dagelijks leven om hem heen. Geluiden, machines, beelden die hem fascineren en intrigeren. Het resultaat hiervan is terug te vinden op zijn nieuwste cd; ‘Muziek, Muziek, Muziek!’. Een zeer gevarieerde cd met veel verschillende stijlen; van blues tot jazz, van muzikaal hoorspel tot hard rock.
Tobias heeft het syndroom van Williams Beuren. Mensen met dit syndroom zijn erg muzikaal, hebben een goed gehoor en een uitstekend ritmegevoel; ze horen een liedje een keer en ze zingen het na. Ze hebben een lichte verstandelijke beperking.

Met zijn lied ‘De Zuigwagen Blues’ stond Tobias samen met Tim Knol, onder begeleiding van het Metropole Orkest, op het podium van Carré tijdens het Knoopgala in 2016. En in 2011 was Tobias bassist bij ‘The Garden of Love’, waarmee hij o.a. op Pinkpop heeft gespeeld.

Tijdens het optreden geniet Tobias enorm van het samenspel met het publiek. Hij vindt het geweldig dat hij deze avond met een 7-koppige band optreedt in zijn woonplaats Eemnes. Hij zal deze avond liedjes van zijn nieuwste cd voor u spelen.

www.tobiasmuziek.nl  (of via spotify)
MIRJAM VAN DEN BOGAARD EN IZAK BOOM

‘En ze leefde nog lang en gelukkig…’

Op het kruispunt van cabaret, toneel en muziektheater ontmoeten snaren, toetsen en twee lijven elkaar. Er ontstaat een uit het hart gegrepen verhaal, dat grof en teder, lachwekkend en dramatisch, absurdistisch en herkenbaar is.

Wat doe je als loslaten je benauwt? Ben je krachtig genoeg om het leven op zijn beloop te laten?

De grootste angsten die wij mensen hebben in relaties, zijn angsten van verstikking en controleverlies. Hoe bang zijn we om afgewezen te worden en ons over te geven aan de ander. Onze tegenstrijdige verlangens maken het menselijk drama nog groter; We zoeken naar aansluiting maar hebben ook de behoefte aan ruimte en individualiteit. Dit is de grote kosmische grap… het ultieme recept om in een enorme spagaat te belanden en genoeg voer voor een prachtige voorstelling!

Tekst, spel en muziek komen van Mirjam van den Bogaard en Izak Boom

Mirjam is theatermaker, actrice en dramadocent en heeft gestudeerd aan de Academie voor Theater in Tilburg. Naast maatwerk theateropdrachten voor opdrachtgevers zoals de EU en vele instellingen en scholen maakt ze kleinkunstvoorstellingen, die ze speelt in kleine zalen en op festivals.

Izak is componist, multi-instrumentalist en liedschrijver. Hij speelt piano, gitaar, mandoline, banjo, accordeon en ukelele. Hij werkte o.a. in dienst van Youp van ’t Hek, de Berini’s, Harry Sacksioni en Liesbeth List.

NATHALIE BAARTMAN

Nathalie Baartman maakt zich zorgen om de wereld en steekt dat niet onder stoelen of banken. Ze denkt hardop en vindt oplossingen waar anderen niet op komen. Haar wereld is niet die van smartphones en pc’s. In haar wereld breien en lezen de mensen in de trein. Komen de koekjes uit een ouderwets gedeukt koekblik. In haar wereld heten de mensen nog gewoon Truus en Henk. Maar in die wereld kun je ook gewoon in de wei gaan liggen als je daar zin in hebt. In de wereld van Nathalie volg je je gevoel.

Nathalie Baartman is cabaretier en trekt sinds 2006 langs de Nederlandse theaters. Daarnaast schrijft ze ook columns voor de zondagskrant van De Twentsche Courant/Tubantia en is de eerste reeks van deze columns in boekvorm verschenen in ‘Ik heb iets met prutsers’. Tevens is Nathalie gastcolumniste van theatertijdschrift TM.

www.nathaliebaartman.nl
EDOUARD

Edouard is in de Bourgogne geboren en in 2001 naar Nederland gekomen. Momenteel woont hij in Bakkum en treedt overal in het land op. Hij begon zijn zangcarrière in een popband maar realiseerde zich al snel dat zijn passie ergens anders ligt: singer/songwriter, maar vooral chansonnier.

Edouard wordt met name gewaardeerd om zijn charmante presentatie en warme stem. Met zijn eigen chansons, maar ook met die van Brel, Fugain, Aznavour en anderen, brengt hij zijn publiek in vervoering en weet het mee te slepen in een heerlijke melancholie.

Deze avond wordt hij begeleid op piano en accordeon door Marco Hoogland.

www.edouardvdv.com